Ma ünnepli névnapját: Ilona Holnap: Huba

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

A Carissimi lapja

A Carissimi Nonprofit Alapban végzett munkánk során azt tapasztaltuk, hogy a magyar közegben élő fogyatékos vagy idős emberek sokszor képtelenek az őket is érintő, de szlovák nyelvű kiadványokban található információkon eligazodni. Nehezen jutnak fontos értesülésekhez, nem ismerik vagy a nyelvi akadályok miatt nehezen tudják értelmezni a törvényeket, és gyakran még az őket megillető támogatásokról sem szereznek tudomást.

Az orvosnál is nehéz helyzetbe kerülnek, ha nem értik a szakkifejezéseket, vagy adott esetben nem tudják államnyelven elmondani panaszaikat.
Mindezt mérlegelve a kuratórium 2010-ben

Carissimi
Esély a fogyatékos és egészségkárosodott embereknek

carissimi 2010 0címmel olyan magyar nyelvű ismeretterjesztő folyóirat megjelenésének támogatását határozta el, amely fórumot teremt fogyatékos és egészségkárosodott embereknek, és segítséget nyújt az őket érintő ügyekben való eligazodáshoz, társadalmi beilleszkedésükhöz.
Az érintett magyar nemzetiségű emberek számára korábban nem jelent meg kiadvány, amelyből anyanyelvükön tájékozódhattak volna az állapotukkal, betegségükkel kapcsolatos tudnivalókról, törvényekről, rendeletekről; ezt az űrt kívánja betölteni a folyóirat, amelyben a legfontosabb szakkifejezések szótára is megtalálható.
A lap családban vagy szociális intézményben élő fogyatékos és egészségkárosodott embereknek, sérült gyermeket nevelő szülőknek, családtagoknak, továbbá fogyatékos emberek társadalmi integrációját fontosnak tartó egyéneknek, sérültekkel foglalkozó szakembereknek: pszichológusoknak, gyógypedagógusoknak, integrált iskolai oktatásban részt vevő pedagógusoknak szól. Kéthavonta jelenik meg 28 oldalon. Tekintettel az érintett családok szociális helyzetére, a kiadvány ingyenes; előzetes megrendelés alapján postán juttatjuk el az érdeklődőknek..

A kiadáshoz szükséges pénzt pályázatok révén próbáljuk meg előteremteni, illetve támogatók jelentkezését várjuk.
 
Számlaszámunk: č. účtu: 5345665/5200, variab. symbol: 1111, külföldi átutalás esetén: IBAN: SK95 5200 0000 0000 0534 5665, BIC/SWIFT: OTPV SK BX

Kérjük, ha módjában áll, támogassa a kiadvány megjelenését, és hívja fel rá a rászorulók figyelmét, hogy minél több embernek segíthessünk. Köszönjük.
Tóth Erika

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es