Ma ünnepli névnapját: Ilona Holnap: Huba

Címünk:
Carissimi n. f.,
Nám. 1. mája 3382/10-12.,
811 06 Bratislava
E-mail: carissimi2002 [kukac] gmail.com
Telefon: 00421 907 812 236

akadalymentes 01

Beszédminta

Kezdődött az egész azzal, hogy Erika a Bliss Alapítvány konferenciáján hallott egy előadást, amely arról szólt, hogy a szegedi egyetemen beszédfelismerő szoftveren dolgoznak, amely érthetővé alakítja át az érthetetlen beszédet.
Mintha direkt nekem szólna ez a fejlesztés, hiszen idegeneknek az én beszédem is érthetetlen, és ez állandó probléma a kommunikációban, hiszen senkivel sem tudok szóba állni, ha valaki nincs mellettem, hogy tolmácsoljon. Ezt így gondolta Erika is, mert írt nekem, hogy keressem meg a szegedieket. Egyúttal pedig készítsek egy fájlt mp3 formátumban, és küldjem el nekik, mert a további munkához szükségük lesz a beszédmintámra.
Erika azonban úgy tűnik, túlértékelte a technikai képességeimet, amelyek kb. odáig terjednek, hogy a netről letöltök programokat. Most is az történt, hogy az internetről egy hangrögzítő programot töltöttem le, felmondtam rá a szöveget, amelyet el akartam küldeni Szegedre, és... annak rendje, módja szerint megnyomtam a „küldés” gombot.
Hónapokig semmi, és így volna ez a mai napig is, ha Erika pár héttel ezelőtt rá nem kérdez, hogy válaszoltak-e már Szegedről. Erre a nyíltan nekem szegezett kérdésre nem sumákolhattam, kénytelen voltam bevallani, hogy bizony nem válaszoltak.
Erika felhívta a szegedieket, és kiderítette, hogy először rossz címre küldtem a mailt. Az immár jó címre újfent elküldtem a levelet és a hangfájlt is.
Ezúttal azonban már nem hagytam semmit a véletlenre, és pár napra rá, hogy elküldtem a mailt, rákérdeztem, hogy megkapták-e a levelemet és a csatolmányt. Rövidesen megkaptam a választ, hogy a levelet megkapták, de a csatolmányt nem.
Innen Erika vette kézbe az irányítást, és megbeszélte egy volt rádiós kollégájával, hogy eljön, és elkészíti a fájlt, amelyet el tudok küldeni Szegedre.
Tamás ma délelőtt el is jött, és elkészítettük a beszédmintát.
Akkor, innen folytatom a következő alkalommal...
                                    Sztakó Zsolt

Nyomtatás E-mail

Üzenjen a Carissiminek!

Kérdése van?
Írjon a Carissiminek!

Mi a Carissimi?

Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő, főként magyar családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. Tovább...

carissimi intro

Hogyan segíthet?

Adója 2%-ával támogathatja a Carissimit,
vagy közvetlenül utalhat számlánkra.

Tovább...

carissimi 2018 4 Page 01

Carissimi folyóirat

A Carissimi legújabb száma
ide kattintva online elérhető!

Apertura de cuenta bet365.es