Figyelem!

A Carissimi nonprofit alap 2009-ben

A Carissimi meghívására és szervezésében, a Szülőföld Alap támogatásával 2009 márciusában Dunaszerdahelyen, júniusban Ipolyságon volt látható a Fogyatékosságtörténeti vándorkiállítás, amely az elmúlt két és fél évezred történetét íveli át, ismertetve az előítéletek és a sztereotípiák koronkénti változásait, a fogyatékossággal élő emberek befogadásának-kirekesztésének szakaszait.
A Carissimi részéről Dunaszerdahelyen Bauer Edit európai parlamenti képviselő, Ipolyságon Zsidó János esperesplébános nyitotta meg a rendezvényt. A nagy érdeklődést kiváltó kiállítás megvalósulásáért köszönet illeti az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Főiskolai Karának munkatársait: Könczei György egyetemi tanárt, Hernádi Ilonát, Durmits Ildikót és Egri Tímeát, valamint Ibolya Ildikót, a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ igazgatóját és munkatársait, továbbá a Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás dunaszerdahelyi szervezetét; Ipolyságon pedig az Ipolyság Város Pecsétje nonprofit alap részéről dr. Hunčík Pétert, Révész Angelikát és Kutak Adriennt.

Az idén az adók 2%-ából 1524,61 € érkezett számlánkra, munkánkat pénzadománnyal segítette Bokros Katalin, a Szlovák Pedagógiai Könyvtár munkatársa (évek óta rendszeres támogatónk) és Tirinda Péter, a Brüel&Kjær pozsonyi ügyvezető igazgatója. Az adományok hét család támogatását tették lehetővé összesen 1533 € összegben. Társszervezői voltunk és anyagilag támogattuk Galántán a mentálisan sérült fiatalok versfesztiválját, és ugyancsak Galántán két alkalommal hozzájárultunk autista gyermeket nevelő szülők, illetve gyógypedagógusok, pszichológusok számára szervezett módszertani nap költségeihez. Támogatóink segítségét köszönjük.

Megszakítás