Figyelem!

Kommunikáció, konfliktuskezelés, önérvényesítő foglalkozás

 

Május 23-án Galántán, 24-én Marcelházán szervezett szakmai napot a Carissimi Nonprofit Alap. A szülőknek és segítőknek a
kommunikáció és konfliktuskezelés volt a téma, az értelmi sérült fiatalok pedig önérvényesítő foglalkozáson vehettek részt. A két házigazda Pék Anna, az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezetének elnöke és Rácz Jolán, a marcelházi Keskeny Út diakóniai csoport elnöke volt.
Galántán a Pázmány Házban Gál Vera pozsonyi gyermekpszichológus saját életéből vett példákkal illusztrált előadását követően a szülőket foglalkoztató, a vendég iránti mély bizalomról tanúskodó kérdésekre nemcsak szakszerű, hanem súlyosan fogyatékos fiú testvéreként hiteles, őszinte válaszokat is adott. Mindeközben a fiatalokkal önkéntes segítőként Szanyi Mária tartott csoportfoglalkozást. Az ELTE Matematikai Múzeumától kapott érdekes logikai eszközökből és a hidaskürti feltaláló, Lukovics László Jomili kockáiból különböző alakzatokat raktak ki.
Marcelházán a református közösségi házban dr. Fekete Pál Komáromban élő nyugalmazott egyetemi docens a kommunikációról és konfliktuskezelésről tartott érdekes előadást a szülőknek és szakembereknek; a kérdéseik megválaszolására ebéd után került sor. Fábri Lászlóné diplomás szociális munkás, a balassagyarmati ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület alelnöke önérvényesítő csoportfoglalkozásokat tartott helybeli, hetényi és komáromi fiataloknak. Segítője Gál Denisza leendő diplomás szociális munkás volt.
A két rendezvény Csáky Pál európai parlamenti képviselő és az Európai Néppárt támogatásával valósult meg, aki Galántára személyesen is ellátogatott.

 

 

 

 

 

Megszakítás