Figyelem!

Zsidó János

zsidojanos1954. május 27-én születtem, a galántai magyar gimnáziumban érettségiztem, 1977-ben fejeztem be teológiai tanulmányaimat a Pozsonyi Hittudományi Főiskolán. Lelkészi működési helyeim: Komárom, Bős, Dunaszerdahely és Fél.

A Carissimi nonprofit alap mellett több civil szerveződésnek tagja vagyok – mint például a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Gábriel Polgári Társulás, a Nemzetközi Szent György Lovagrend és a Keresztény Ifjúsági Közösségek.

Lelkészi munkám mellett elsősorban ifjúsággondozással és karitatív munkával foglalkozom.

Megalakulásától fogva a Carissimi nonprofit alap kuratóriumi tagja vagyok. Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen ilyen szervezet, amely felkarolja a testileg vagy mentálisan sérült magyar gyerekeket, segíti őket tanácsadással, anyagiakkal, szakemberek közvetítésével. Sajnos, egyre több a sérült gyermek, és egyre kevesebb család tudja megoldani saját erejéből a nevelésüket. Szükség lenne egy magyar nyelvű információs lapra, amelyből a fogyatékos gyermeket nevelő családok tájékozódni tudnának a betegségekről és a segítség különböző formáiról. Egy ilyen lap segítségével – amelynek megjelenését a Carissimi is támogatná – a szélesebb közvélemény is jobban megismerkedhetne ezeknek az embereknek a gondjaival.

Szeretném tudásommal továbbra is segíteni a Carissimi nonprofit alap munkáját.

Megszakítás