Figyelem!

Ajánlja fel adója 2%-át a Carissiminek

Az adófelajánlásoknak köszönhetően tavaly tizenhét, fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családnak nyújtottunk támogatást külföldi orvosi kivizsgálásra, külföldi és itthoni rehabilitációra, valamint gyógyászati segédeszközök vásárlásához. Hozzájárultunk fogyatékos gyermeket nevelő családok kovácspataki nyári táborának költségeihez, és 150 személy a mi támogatásunkkal vehetett részt a budapesti állatkertben tartott sérült gyermekek napján.
Februárban részt vettünk Az esélyegyenlőségtől a Taigetoszig? című konferencián, melyet az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tartottak Budapesten. Jelen voltunk a Dunaszerdahelyi Értelmi Sérülteket Segítő Társulásról szóló, Életképek című kiadvány bemutatóján. Dunaszerdahelyi helyszínen, harmadik alkalommal szerveztük meg a Sérült gyermek/felnőtt a családban – hogyan tovább? című fórumot szülőknek és szakembereknek.
Áprilisban kilencedszer voltunk társszervezői az értelmi fogyatékos fiatalok galántai versfesztiváljának.
Májusban a balassagyarmati Éfoész Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület meghívására részt vettünk az önálló életvitel napján.
Júniusban meghívásunkra nagy sikerű koncertet adott Dunaszerdahelyen Halász Judit fogyatékossággal élő fiataloknak, átlagos fejlődésű óvodásoknak, kisiskolásoknak és kísérőiknek. Az Európai Néppárt támogatásával társszervezői voltunk Galántán az autista gyermeket nevelő szülők és szakemberek részére meghirdetett szakmai napnak.
Júliusban a Carissimi képviseletében Bauer Edit kuratóriumi tagot megválasztották a kormány mellett működő kisebbségi bizottság tagjának.
Szeptemberben meghívott szervezetként bemutattuk tevékenységünket Brüsszelben, az Európai Parlamentben. A Családlánc szervezésében, a Carissimi közvetítésével fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok is megtekinthették a budapesti Operaházban a Bánk bánt.
Októberben meghívást kaptunk Budapestre, a Bliss Alapítvány megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett konferenciára. Sérült gyermekek és felnőttek rajzaiból készült kiállítással és kulturális műsorral ünnepeltük szervezetünk megalakulásának 15. évfordulóját Füleken. Ismét ott voltunk Dunaszerdahelyen a Kultúrával az akadályok ellen c. rendezvényen.
Novemberben részt vettünk az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tartott ötödik fogyatékosságtudományi konferencián és a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának érsekújvári tanácskozásán.
Decemberben a Családlánc meghívására részt vettünk az Első a család? – A modern ifjúság dilemmái címmel Brüsszelben az Európai Parlamentben rendezett konferencián. Pozsonyban a Közgazdaság-tudományi Egyetemen, a szociális gazdaság jó példáit ismertető konferencián bemutatkozott a Carissimi is.
Támogatóinknak (az SZK Kormányhivatala, Bethlen Gábor Alap, Opel Handycars, magánszemélyek) köszönhetően a Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában tavaly is megjelentettük lapunk, a Carissimi hat számát; ezek elektronikus változata a korábbiakéval együtt letölthetők honlapunkról (www.carissimi.sk), ahol egyéb hasznos információkat is találhatnak. Ugyancsak jelen vagyunk a Facebook közösségi hálón: www.facebook.com/carissimina.
A Carissimi Nonprofit Alap önkéntes szervezet – kuratóriuma térítésmentesen végzi munkáját –, tevékenységét tavaly a Bethlen Gábor Alap, az OTP Banka Slovensko, a Pozsonyi Magyar Intézet, a pozsonyi székhelyű B & K Kft., az Európai Néppárt, valamint jó szándékú emberek segítették pénzadományukkal, munkájukkal, adófelajánlásukkal.
Köszönjük a segítséget.

Egyúttal kérünk mindenkit, aki teheti, hogy idén is ajánlja fel adója 2 (ha önkéntes munkát végez, 3) százalékát szervezetünk, ezáltal a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok javára, s javasolja ezt másoknak is, hiszen minden eurót eljuttatunk azoknak, akik igazán rászorulnak. Köszönjük.

A jogi személyek és azok a természetes személyek, akik maguk készítik adóbevallásukat, az adóív megfelelő részébe írják be a Carissimi adatait: IČO: 31821910; právna forma: neinvestičný fond; obchodné meno/názov: Carissimi n. f.; sídlo-ulica: Nám. 1. mája; číslo: 10-12; PSČ: 81106; obec: Bratislava. Az alkalmazottak a nyilatkozatot töltsék ki, és az adó befizetését igazoló nyomtatvánnyal (ezt a munkaadójuk tölti ki) együtt április 30-áig juttassák el a lakhelyük szerint illetékes adóhivatalba. Ha szeretné, hogy felajánlása tényéről (nem az összegéről!) az adóhivatal értesítse szervezetünket, ezt x-szel jelölje be a nyilatkozat megfelelő rovatában. Fontos: idén már csak az újfajta nyomtatványokat fogadja el az adóhivatal!

A nyilatkozat innen letölthető                                                                                                                                                                                                                       A munkaadó által kitöltendő igazolás innen letölthető

Megszakítás