Figyelem!

Home office

A koronavírus felforgatta mindenki életét, így a miénket is. Egy csomó új kifejezéssel ismerkedhetünk ezekben a napokban, amiket ugyan eddig is ismertünk, de csak félinformációink voltak róluk. Most azonban, hogy egyszerre központi szerepet kaptak az életünkben, nem kerülhetjük el, hogy alaposabban megismerkedjünk velük.

A leggyakoribb kifejezés, ami ezekben a napokban közszájon forog az a home office. Tíz évvel ezelőtt találkoztam ezzel a kifejezéssel először a word szövegszerkesztő program révén, amit úgy reklámoztak, hogy iroda az otthonodban. A titkárnők szerencsére azóta se maradtak munka nélkül. Ha másért nem is, hát azért, mert a home office nem tud olyan jó kávét főzni.

A home office mégis a COVID-19 Európába  érkezése után lett elfogadott kifejezéssé, most már otthonról végzett távmunka értelemben. Tulajdonképpen minden olyan munka alkalmas rá, hogy otthonról végezzük, ami nem igényel közvetlen fizikai kontaktust.

Hogy mást ne mondjak, ezt a blogot is otthon írom majd elküldöm a szerkesztőnek, aki felteszi a honlapra. Ez így egész jól hangzik, csakhogy nekem nem erős oldalam a fegyelem, így aztán ezer dolog csábít el a munkától/karantén idején ezer mínusz egy/. A távmunka pedig éppenséggel fegyelmet követel meg, hogy csak a feladatodra koncentrálj.

Úgyhogy, 1 – 0 a COVID-19 javára.

Sztakó Zsolt

Megszakítás