Figyelem!

Jó volt megint együtt lenni

Ismét összegyűltek az irodalom- és dalkedvelő fiatalok Taksonyban, hogy megmutassák, mit tudnak, miközben szüleik és segítőik társaságában egy kellemes napot is eltöltöttek egymással.
A versfesztiválra az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezete és a Carissimi Nonprofit Alap szervezésében tizenharmadszor került sor. Zseliztől Szencig sokan eljöttek azok közül, akik a kezdetektől részesei az eseménynek, ugyanakkor olyan új szereplőket is köszönthettünk körünkben, akik miután hírét vették, maguk is szerettek volna bemutatkozni. Hallottunk megható, szomorkás verseket, mások vidám produkciókkal nevettették meg a közönséget. Egyaránt tapsolhattunk klasszikusok és kortárs szerzők műveinek, s a Petőfi-emlékév alkalmából természetesen a költőóriástól is hangzottak el gyöngyszemek. Folytatva a hagyományt, Mészáros Andrea tanárnő ösztönzésére eljöttek a galántai Kodály Zoltán Gimnázium tanulói is, és prózával, néptánccal, énekkel, sőt bűvészmutatvánnyal teremtettek remek hangulatot, és sikerrel oldották egyes szereplők lámpalázát is.
A fellépők hosszú hetekig készültek a bemutatkozásra, így aztán munkájuk megérdemelt jutalmaként élvezhették Petőfi Sándor A helység kalapácsa című komikus eposzát. Gál Tamás színművész nagyszerű előadásában követhették végig széles tenyerű Fejenagy, azaz a helység kalapácsa, szemérmetes Erzsók, a lágyszivü kántor vagy Harangláb, a fondor lelkületű egyházfi történetét.
Ahhoz, hogy az élményekkel teli nap megvalósulhasson, sokak munkájára, támogatására volt szükség. A galántai szervezet anyukái finom süteménnyel kedveskedtek, a taksonyi polgármester asszony, Mészáros Márta a falu szülöttének, Viktória Ella Medekovának Jojó papagáj kalandjai című könyvét ajándékozta a szereplőknek, Bárdos Ágnes televíziós szerkesztő ugyancsak könyvvel, Balla Igor, a Kobold zenekar vezetője könyvvel és CD-vel lepte meg a fellépőket. A Slovnaft Rt. pedig anyagilag támogatta a rendezvényt.

Megszakítás