Figyelem!

Új helyen a régi tábor!

A többéves hagyományt megszakítva – mintegy hatvan résztvevővel – idén nem Kovácspatakon, hanem a Csattogó-völgyi Üdülőházakban tartotta meg családi táborát a Sárga Rózsa Polgári Társulás.

A jól összeszokott baráti társaság kíváncsian és izgatottan érkezett meg a völgybe. Az új helyszín új kihívásokat, de új lehetőségeket is jelentett. Idén két másik csapattal osztoztunk a közös téren. Kedvességük, nyitottságuk és megértésük lehetővé tette a zökkenőmentes együttműködést.

Az első nap rövid ismerkedést követően hosszas beszélgetéssel zárult a tábortűz körül.

Másnap reggel szinte az egész tábor részt vett a reggeli tornán, és ez a lelkesedés kitartott a hét végéig. A melegre való tekintettel a délelőttöt a medencében töltöttük, délután Kantár Hajnalka és Balázs látogatott el hozzánk, hogy zsonglőrködéssel kápráztassanak el bennünket. A bátrabbak kipróbálták a kellékeiket, és néhány trükköt is elsajátítottak. Ezt követően Kaszmán-Saróka Liliána megzenésített verseket adott elő gitárkísérettel, vacsora után pedig kezdődhetett a mulatozás. Régi és új slágerek egyaránt felcsendültek, táncolt a tábor apraja-nagyja.

A kedd délelőtt kézműves-foglalkozásokkal telt. A fiatalokhoz a szülők is szívesen csatlakoztak, és apró dísztárgyakat készítettek; ezek év közben is felidézik majd a tábori emlékeket. Délután Kovács Róbert vezetésével a Görbe Tükör Társulat érkezett hozzánk. Interaktív módon, a táborozókat bevonva adta elő a sokak által kedvelt Lúdas Matyi történetét. A szórakoztató előadás után vacsorával, tábortűzzel zárult a nap.

Szerdán délelőtt énektanulás és áhítat volt, amelyet nagytiszteletű Nagy Zsolt búcsi református lelkész tartott. Lúdas Matyi történetével ellentétben a megbocsátásról és a feltétel nélküli, krisztusi szeretetről beszélgettünk. Délután Kisújfaluról érkeztek vendégek, ők a kürtöskalácssütés rejtelmeibe vezettek be bennünket. Vacsora után Szeleczki Mónika mesemondó előadásával ért véget a tábor negyedik napja.

Csütörtökön mindenki izgatottan várta a Ki mit tud? vetélkedőt. Sokan már tavaly elkezdték rá a készülődést. Az előadások színvonala és tartalma az eddigi éveket felülmúlva kápráztatta el a közönséget. Az énekek, szavalatok és táncos produkciók meghozták a velünk egy időben ott táborozó váci baptista ifjúság kedvét, és ők is bemutatták tudásukat. Hatalmas szeretettel fogadtuk. A búcsúesten önfeledt mulatozástól zengett a Csattogó-völgy, a baptista fiatalok is csatlakoztak hozzánk.

Péntek reggel mielőtt elhagytuk a tábort, felköszöntöttük a két szülinaposunkat, Mártit és Vikit.

Rengeteg élménnyel gazdagodva ismét egy évre búcsút vettünk szeretett barátainktól. A tartalmas időtöltésről és a programok zökkenőmentes folyamáról a táborvezetők: Sütő Zsuzsanna, Melisek Blanka, Folk Nóra, Bekker Valéria és Halász Dóra s a szervezők: Szabó Márta és Szabó Gábor gondoskodtak. A tábor megvalósulásához nagymértékben hozzájárultak támogatóink nagylelkű felajánlásai, amelyeket ezúton is hálásan köszönünk.

Jövőre találkozunk!

A Sárga Rózsa csapata

A tábort támogatta a Carissimi Nonprofit Alap.

Megszakítás