Figyelem!

A Carissimi Nonprofit Alap 2014-ben

A Carissimi Nonprofit Alap 2014-ben az adófelajánlásoknak köszönhetően tizenkét családnak nyújtott anyagi segítséget (külföldi és itthoni gyógykezelés, rehabilitáció, gyógyászati segédeszközök). Anyagi támogatásunkkal az EDuKid munkatársai hallásszűrést végeztek és ismeretterjesztő előadásokat tartottak szlovákiai iskolákban és óvodákban. Támogattuk a fogyatékos gyermeket nevelő családok nyári táborát, két személynek az Együtt a fogyatékkal élőkért c., Csíkszeredában tartott konferencián, másik kettőnek pedig egy budapesti, autizmussal foglalkozó továbbképzésen való részvételét, a Kuttyomfitty Társulat egyik előadását, amelyet értelmi és halmozottan sérül fiataloknak és családtagjaiknak tartottak, valamint hozzájárultunk annak az útnak a költségeihez, melynek során az érsekújvári gimnazisták egy vak barátjuknak elvitték az általuk készített hangoskönyvet.
Februárban a budapesti De JuRe Alapítvány meghívására több szlovákiai óvónővel sérült gyermekek integrációját elősegítő óvónői tréningen vettünk részt, és jelen voltunk a magyar parlamentben megtartott Kárpát-medencei családtalálkozón. Márciusban a Magyisszal a nagymagyari alapiskolában az 1940-es évek gyermek áldozatainak emlékére emléktáblát avattunk. Áprilisban hatodik alkalommal voltunk társszervezői az értelmi fogyatékos fiatalok galántai versfesztiváljának, májusban pedig a Visszhang című zenés családi találkozón a Diakonia Reformata vendégei voltunk a dunaszerdahelyi református templomban. Júniusban galántai fellépésre hívtuk meg a budapesti Baltazár Színház társulatát. Szeptemberben budapesti kirándulást szerveztünk értelmi sérült fiatalok, családtagjaik és segítőik számára, melynek során ellátogattunk a Petőfi Irodalmi Múzeumba és az állatkertbe. Októberben társszervezői voltunk Százdi Sztakó Zsolt somorjai író-olvasó találkozójának. Ugyancsak októberben került sor a Selye János Egyetem konferencia-központjában – a Komáromi Protestáns Nőegylettel közösen szervezett – zeneterápiával foglalkozó szakmai napunkra, amely halmozottan sérült fiataloknak, szüleiknek és szakembereknek szólt. Novemberben részt vettünk az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tartott Második magyar fogyatékosságtudományi konferencián, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának éves konferenciáján Nagymegyeren, és bemutatkoztunk a Kultúrával az akadályok ellen c. rendezvényen Dunaszerdahelyen.
Támogatóinknak (Bauer Edit, az SZK Kormányhivatala, Velő Polgári Társulás, Comenius Egyetem magyar tanszéke, magánszemélyek) köszönhetően a Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában ismét sikerült megjelentetnünk lapunknak, a Carissiminek hat számát. A Facebook közösségi hálón is sok látogatója van oldalunknak: https://www.facebook.com/carissimina.

A Carissimi Nonprofit Alap önkéntes szervezet, tevékenységét tavaly a Bethlen Gábor Alap, az SZK Kormányhivatala, az OTP Bank, a Családlánc, az EPP Group, a Szlovákiai Magyar Egészségügyi Társaság támogatta, valamint jó szándékú emberek segítik munkájukkal, pénzadományukkal, adófelajánlásukkal.

Köszönjük.

Megszakítás