Figyelem!

FELHÍVÁS – Közös a napunk! komplex érzékenyítő program óvodáknak

Kedves Pedagógusok!

A Carissimi Nonprofit Alap ajánlására az SZMPSZ-szel közösen a Comenius PI be szeretne kapcsolódni egy Erasmus+ projektbe, amely a Kézenfogva Alapítvánnyal közösen szeretné nálunk meghonosítani a többségi (nem fogyatékossággal élő) gyermekeket nevelő óvodapedagógusok számára kidolgozott Közös a napunk! –  elnevezésű komplex érzékenyítő programot. Ez a projekt előreláthatóan 2019 szeptemberétől fog futni 12 hónapon át.
Ezért keresünk olyan óvoda- és alsó tagozatos pedagógusokat, akik élni kívánnak ezzel a továbbképzési lehetőséggel. Kérjük önöket, hogy a környezetükben hívják fel a figyelmet erre a lehetőségre, és ajánljanak nekünk alkalmas embereket. Köszönjük szépen!
Olyan óvodapedagógusok jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vennének ebben a projektben, érdekli őket a különféle fogyatékossággal élő kisgyermekeknek az óvodában és az alsó tagozaton valló integrálása, esetleg van is tapasztalatuk ezen a téren (de ez nem feltétel!). Fontos, hogy magáénak vallja azt a gondolatot, hogy a fogyatékosságok elfogadását – az érzékenyítést – már kisgyerekkorban kell kezdeni, és ebbe be kell kapcsolni a pedagógusokat és a szülőket is.
A program lényege:
•   Az óvodai és iskolai, valamint a befogadó környezetet is bekapcsoló érzékenyítő program átadása, valamint helyi adaptálása;
•   szakmai és disszeminációs anyagok fejlesztése;
•   a fogyatékos és nem fogyatékos gyermekek közötti kapcsolatok kiépítése és megerősítése, valamint
•   a befogadó társadalmi környezet kialakulásának támogatása.
A program bővebb leírása itt olvasható.
A projektről tájékoztató megbeszélést tartunk a jövő héten, amelyre szeretettel meghívjuk az érdeklődőket. A részvétel ingyenes, tájékoztató jellegű (nem jár semmilyen kötelezettséggel), de regisztrációhoz kötött.
Bejelentkezés az alábbi linken: https://goo.gl/forms/RQ3OGDlwPePF6Zu22
További információk: tel.: 0908 569953, e-mail: markovics.timea@comeniuspi.sk.
Szeretettel várom az érdeklődőket!   Markovics Tímea, Comenius PI

Megszakítás