Figyelem!

Covid 3

Szinte a járvány megjelenésének a pillanatában megjelentek a járványtagadók is, akik egyszerű „médiahisztinek” tartották a koronavírus körüli felhajtást. Ez a konteó villámgyorsan terjedt a közösségi hálón, és olyan „arcai” voltak mint Trump amerikai, Bolsonaro brazil elnök vagy Johnson angol miniszterelnök.
Igaz, Johnson hamar átállt a másik oldalra, miután a saját bőrén tapasztalta meg, hogy mire képes ez a „közönséges influenza”.
Ez azonban nem rendítette meg a járványtagadók hitét, akikből kibújt a szabadságharcos, és tiltakoztak, hogy a járványra hivatkozva korlátozzák a szabadságukat. Közben pedig azt bizonygatták, hogy a szájmaszkok súlyosabb egészségkárosodást okoznak, mint a vírus.
A vakcinák megjelenésével aztán új lendületet kaptak ők is. A legelterjedtebb elmélet szerint az oltással mikrochipeket juttatnak a bőrünk alá, így nyomon tudnak bennünket követni. Kicsit nevetségesnek tartom, hogy amikor mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, és a webes keresők többet tudnak rólunk, mint a családunk, akkor egy chip miatt aggódunk, amelyet esetleg belénk ültetnek.
A legviccesebb azonban mégis Jair Bolsonaro, aki azzal riogat, hogy aki beoltatja magát, az krokodillá változik. Ugyanakkor rémisztő is. Ha komolyan gondolja, akkor azért, ha pedig nem, akkor meg azért.
Biztos lesznek kutatók, akik tanulmányokat fognak írni erről a témáról, én most csak pár érdekességet szedtem össze.
                                            Sztakó Zsolt

Megszakítás