Figyelem!

Új központtal bővült a Melioratio

A Melioratio Gyermekfejlesztési Központ mellett működő magán speciálpedagógiai tanácsadó és oktatóközpont immár Albáron is várja komplex gyógypedagógiai fejlesztésre a gyermekeket.
Az intézményt Kása Ildikó igazgató 2017-ben nyitotta meg Pozsonyban. A célja azóta is töretlen: segíteni szeretné a magyar ajkú családokat, ahol speciális odafigyelést, fejlesztést igénylő gyermeket nevelnek. Lehetőség van fejlesztőfoglalkozásra (diszgráfia, diszlexia, diszkalkulia, figyelem- és koncentrációzavar esetén); a sajátos nevelésű gyermekek gyógypedagógiai ellátására (diagnosztizálás, fejlesztések, terápiás tevékenységek); beszédindításra és -fejlesztésre; komplex mozgásterápiára; tehetséggondozásra; segítő beszélgetésekre; logopédiai foglalkozásokra; stresszoldó és relaxációs technikák elsajátítására; szülői tanácsadásra, családterápiára, pszichiátriai ellátásra, tehetséggondozásra, valamint korrepetálásra. A pozsonyi székhely már szűkösnek bizonyult, csak korlátozott számban tudta fogadni fejlesztésre és foglalkozásra a gyermekeket. Erre a helyzetre Albár községben sikerült megoldást találni.
Az ünnepélyes megnyitóra július 10-én, szombaton került sor egy családi délelőtt keretein belül. A központ fővédnöke Strédl Terézia pszichológus-gyógypedagógus. Bereczk Oszkár, Albár polgármestere köszöntőjében elmondta, örül, hogy az iskola elárvult épülete újra megtelik élettel. A rendezvényen megemlékeztek Tóth Tiborról, a polgári társulás alapító tagjáról és menedzseréről, aki már csak fentről örülhet a központ munkájának.
Az idelátogatók megismerkedhettek az intézményben folyó munkával, és színes programokon vehettek részt. Minden korosztály megtalálhatta a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot. A mozgásterápiás és logopédiai foglalkozások mellett a legkisebbek az ovikuckóban szórakoztak, a kisiskolások az alkotóműhelyben szorgoskodtak. Az emeleten, a Harry Potter teremben a mágiáé volt a főszerep, bölcsek köve, varázspálca és doboz készült. A legközkedveltebb programnak az arcfestés és a könyvtárban a kincskeresés bizonyult. Amíg a gyerekek játszottak, a szülők a szakemberekkel konzultálhattak.
A központ a magyar anyanyelvű szakembereknek és egyetemi hallgatóknak gyakorlati lehetőséget biztosít. Jelenleg több munkatárssal és egyetemi gyakornokokkal működik. Gazdasági és marketingmenedzsere Kása Dominik.

Szakemberek:
Bottyán Nikoletta – speciálpedagógus
Hideghéthy Mészáros Beáta – pszichiáter
Horák Katalin – pszichológus
Hučko Ferenc – pszichológus
Perleczky Annamária – klinikai szaklogopédus
Szapu Zsófia – pszichológus
Szmolka Orsolya – pszichológus

Egyetemi hallgatók:
Ágh Viktória – logopédus hallgató
Bacsfai Dóra – speciálpedagógus hallgató
Éliáš Dominika – tanító szakos hallgató
Hordósi Kinga – logopédus hallgató
Nagy Réka – gyógypedagógus hallgató

                            Éliáš Dominika, Bottyán Nikoletta

Megszakítás