Figyelem!

Újra versfesztivál

Az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezete és a Carissimi Nonprofit Alap szervezésében tizenkettedik alkalommal került sor a fogyatékossággal élő fiatalok versmondó fesztiváljára, ezúttal Taksonyon. Tavaly és idén áprilisban a járvány miatt elmaradt a magyar költészet napját köszöntő hagyományos rendezvényünk; a résztvevők és a szervezők nagy örömére végül júliusban megvalósulhatott. Boldogan köszöntötték egymást a szenci, galántai, nagyfödémesi, dunaszerdahelyi, párkányi, marcelházi régi ismerősök, hiszen már mindenkinek nagyon hiányzott a személyes találkozás. Többek között Petőfi Sándor, Szilágyi Domokos, Nagy László verseivel készült a húsz szereplő. Mindegyikük tudása, tehetsége legjavát nyújtotta, s nemcsak a Bauer Edit, Bárdos Ágnes és Zupko Mária alkotta zsűrit kápráztatták el, hanem a közönséget is. Teljesítményük jutalma Korpás Éva CD-je, Fellinger Károly könyve, édesség és oklevél volt. A szünetekben a galántai Kodály Zoltán Gimnázium tanulói szórakoztatták a jelenlévőket: Szőcs Enikő énekében, valamint Szőcs Emese és Tóth Dániel néptáncprodukciójában gyönyörködtünk. Délutáni attrakcióként pedig Korpás Éva és zenekara adott koncertet. A találkozó végén abban a reményben búcsúztak egymástól a jelenlévők, hogy jövőre ismét találkozhatnak.
Az eseményt nagy sajtóérdeklődés övezte. Haják Szabó Mária riportja július 22-én a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorában hangzott el.  Bárdos Ágnes összeállítása a Szlovák Televízióban volt látható, ugyancsak július 22-én. Itt megtekinthető az 5.56. perctől. Jelen volt továbbá a Pátria Rádió munkatársa, összeállítása a 47.57.perctől hallható. A MA 7 hírportál munkatársainak videója pedig itt tekinthető meg.
A rendezvény megvalósulását sokan segítették. Köszönet a Bethlen Gábor Alapnak, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének és a szenci Tesco hipermarketnek a támogatásért, valamit Taksony önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a művelődési otthont.
                                                                                                  (t)

A fényképeket Cséfalvay Á. András készítette.

 

Megszakítás