Figyelem!

Idén is számítunk adója 2%-ára

Kérjük, hogy ha teheti, idén is ajánlja fel adója 2/3 százalékát szervezetünk, ezáltal a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok javára, s javasolják ezt másoknak is, hiszen minden euró a rászorulókhoz kerül. Köszönjük.

A jogi személyek és azok a természetes személyek, akik maguk készítik adóbevallásukat, az adóív megfelelő részébe írják be a Carissimi adatait: IČO: 31821910;  obchodné meno/názov: Carissimi n. f. Az alkalmazottak az innen letölthető nyilatkozatot töltsék ki, és az adó befizetését igazoló nyomtatvánnyal (ezt a munkaadójuk tölti ki) együtt április 30-áig juttassák el a lakhelyük szerint illetékes adóhivatalba. Az adóhivatal értesítést küld a Carissiminek a felajánlás tényéről (nem az összegéről!), ha ezt a lehetőséget x-szel bejelölik a nyilatkozat megfelelő rovatában.

A Carissimi Nonprofit Alap tevékenysége 2021-ben

Bár a világjárvány miatt tavaly is kevesebb rendezvényt tudtunk tartani, mint szerettünk volna, azért sikerült találkoznunk barátainkkal. Az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezetével együttműködve megszerveztük a tizenkettedik versmondó fesztivált; igaz, a korábbiakhoz képest változott az időpont és a helyszín: a magyar költészet napja helyett, amely áprilisban van, júliusban tartottuk Taksonyon. Vendégünk volt Korpás Éva és zenekara.
A szokásosnál korábbi időpontban ünnepeltük meg a fogyatékossággal élők világnapját. A Konrádko Pt. által meghirdetett Ki mi tud?, melyet a Carissimi Nonprofit Alap is támogatott, december helyett szeptemberben valósult meg Galántán. Szeredy Krisztina énekművész volt a vendég.
A Családlánc tagjaként januárban részt vettünk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez (KCSSZ) és a Családlánchoz csatlakozott felvidéki szervezetek online tartott találkozóján, októberben ott voltunk Párkányban a KCSSZ felvidéki regionális találkozóján, novemberben pedig képviseltettük magunkat a KCSSZ tisztújító küldöttgyűlésén Budapesten. Meghívást kaptunk továbbá Kováts Laura Rozália Belső tenger c. könyvének novemberi budapesti bemutatójára.
Szeptemberben online követtük figyelemmel a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) által szervezett IV. Budapesti Demográfiai Csúcs történéseit, novemberben pedig a Családi Értékek Nemzetközi Hálózatának harmadik ülését.
2021-ben húsz, fogyatékossággal élő vagy beteg gyermeket nevelő családnak nyújtottunk támogatást rehabilitációra, fejlesztésre, valamint gyógyászati eszközök vásárlásához. Honlapunkon (www.carissimi.sk) és Facebook-oldalunkon (www.facebook.com/carissimina) keresztül is tartottuk velük a kapcsolatot. Ezenkívül támogattunk egy mozgás- és egy hallássérültekkel foglalkozó civil szervezetet.
Honlapunkon is hozzáférhető lapunknak, a Carissiminek a Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában tavaly megjelent négy száma.
Júliusban tisztújító ülést tartottunk, és megválasztottuk a leköszönő Száraz Krisztina ügyvezető és Tóth Erika elnök utódját. Szervezetünket ezentúl Bauer Edit elnök és Németh Pogány Eszter ügyvezető irányítja.
A Carissimi Nonprofit Alap önkéntes szervezet – kuratóriuma térítésmentesen végzi munkáját. Tevékenységünket, ingyenes lapunk kiadását pályázatokból, valamint jó szándékú emberek adófelajánlásából, pénzadományaiból tudjuk megvalósítani.
Köszönjük
a Bethlen Gábor Alap, a Kisebbségi Kulturális Alap, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a Szövetség a Közös Célokért, a DAC, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Kalász munkacsoportja, továbbá magánszemélyek (Vilma Cipárová, Czakó Attila, Duray Julianna és Rezső, Füleky Éva és Pál, Kováčik Ilona, Kurcz János, Szőcs Kálmán, Nagy Amália, Póda Éva, illetve magukat megnevezni nem kívánó adományozók) támogatását.

Megszakítás