Figyelem!

A Carissimi Nonprofit Alap tevékenysége 2022-ben

Húsz év telt el azóta, hogy 2002-ben a Pozsonyi Kerületi Hivatalban bejegyezték a Carissimi Nonprofit Alapot. Erre a sok nehézséggel, de örömmel is teli időszakra emlékeztünk június elsején a Komáromi Jókai Színházban. Velünk ünnepeltek azok, akiknek segíteni próbáltunk, és azok, akik az évek alatt támogatták szervezetünket, hogy segíteni tudjunk. Ebből az alkalomból Czimbalmosné Molnár Éva főosztályvezető a Carissimi fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok támogatására kifejtett kiemelkedő tevékenységének elismeréséül átadta a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának díszoklevelét. A Carissimi barátai kulturális műsorral kedveskedtek, a Kossuth-díjas Szarka Gyula és zenekara Tücsöklakodalom című műsorával teremtett fergeteges hangulatot. Az alkalomra emlékkönyvet készítettünk, amelyben összefoglaltuk a húsz év történéseit, és válogatást közlünk a lapunkban megjelent írásokból.

Márciusban Budapesten részt vettünk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén.
Márciusban és novemberben online követtük figyelemmel a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) által szervezett családvédelmi konferenciát.
Májusban ott voltunk a Konrádko Polgári Társulással közösen szervezett Autizmus – egy önállóbb élet felé című szakmai napon Galántán.
Az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezetével együttműködve júliusban tartottuk Taksonyban a tizenharmadik versmondó fesztivált. Vendégünk volt Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója; Petőfi Sándor A Helység kalapácsa című komikus eposzából adott elő részleteket. Ugyancsak júniusban képviseltettük magunkat azon a workshopon, amelyet az Erasmus Sport+ pályázat támogatásával, öt ország részvételével megvalósított demonstrációs tandemkerépár-túra pozsonyi állomásán tartottak.
A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából a Konrádko Pt.-vel közös szervezésben került sor Galántán a szeptemberre előrehozott Ki mi tud?-ra. Ezen Kollár Katalin énekművész volt a vendég.
A Carissimi Nonprofit Alap is bemutatkozott azon a disszeminációs konferencián, amelyet Az önkéntesség fokozása és elismertsége a felsőoktatási tantervekben és a munkaerőpiacon Kelet-Európában (VOLEE) című Erasmus+ program lezárásaként tartottak szeptemberben a Selye János Egyetemen.
2022-ben huszonhárom, fogyatékossággal élő vagy beteg gyermeket nevelő családnak nyújtottunk támogatást rehabilitációra, fejlesztésre, valamint gyógyászati eszközök vásárlásához. Támogattunk sérült gyermeket nevelő családok nyári táborát, hozzájárultunk egy jótékonysági naptár költségeihez és egy rendezvény utazási költségeihez.
A Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában tavaly is sikerült megjelentetnünk a Carissimi c. lap négy számát. Ezek a korábbiakkal együtt honlapunkról (www.carissimi.sk) is letölthetők. A Facebookon is jelen vagyunk (www.facebook.com/carissimina).
Tavaly fájdalmas veszteség érte szervezetünket. Elhunyt Gémesi Irén kuratóriumi tag. Helyére Zupko Teréz füleki logopédust választottuk.
A Carissimi Nonprofit Alap önkéntes szervezet – kuratóriuma térítésmentesen végzi munkáját. Tevékenységünket, ingyenes lapunk kiadását pályázatokból, valamint jó szándékú emberek adófelajánlásából, pénzadományaiból tudjuk végezni.

Köszönjük
a Bethlen Gábor Alap, a Kisebbségi Kulturális Alap, a Slovnaft Rt., a 23. sz. Arany János Cserkészcsapat, továbbá magánszemélyek (Bauer Máté, Vilma Cipárová, Csémi Ildikó és Szilárd, Derencsényi Éva, Duray Julianna és Rezső, dr. Effner-Domonkos Etelka, Füleky Éva és Pál, Kováčik Ilona, Nagy Amália, dr. Radi Enikő; Récsei Noémi, Tirinda Péter, Válent Kinga, illetve magukat megnevezni nem kívánó adományozók) támogatását, valamint a nekünk juttatott adófelajánlásokat.
Továbbra is kérjük mindazokat, akik tehetik, hogy idén is ajánlják fel adójuk 2, illetve 3 százalékát szervezetünknek, hogy támogathassuk a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családokat. Köszönjük.
A jogi személyek és azok a természetes személyek, akik maguk készítik adóbevallásukat, az adóív megfelelő részébe írják be a Carissimi adatait: IČO: 31821910; obchodné meno/názov: Carissimi, n. f. Az alkalmazottak a honlapunkról letölthető nyilatkozatot töltsék ki, és az adó befizetését igazoló nyomtatvánnyal (ezt a munkaadójuk tölti ki) együtt április 30-áig juttassák el a lakhelyük szerint illetékes adóhivatalba. Az adóhivatal értesítést küld a Carissiminek a felajánlás tényéről (nem az összegéről!), ha ezt a lehetőséget x-szel bejelölik a nyilatkozat megfelelő rovatában.

A Carissimi kuratóriuma

 

Megszakítás