Figyelem!

Pályázati kiírás 1956

1956A Magyar Művelődési Társaság, a TIT Stúdió Egyesület, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztálya és a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek 60. évfordulójához kapcsolódóan nyílt pályázatot hirdet fogyatékossággal élő személyek számára új irodalmi alkotások létrehozására.

A pályázatot támogatja a Magyar Írószövetség és a MÚOSZ Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztálya. Szándékaink szerint a Magyar Művelődési Társaság a legjobb pályaműveket saját kiadásában, nyomtatott formában is megjelenteti.

1. A kiíró célja A pályázatot kiírók e pályázattal is emléket kívánnak állítani az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeinek 60. évfordulójának. Fogyatékossággal élő társainktól várunk irodalmi alkotásokat, amelyekben megfogalmazzák érzéseiket, gondolataikat. Mit jelent nekik 2016-ban a magyar forradalom, mit tudnak erről, mennyire érinti, foglalkoztatja őket annak előzménye, következménye népünk életében.
A kiíró célja olyan irodalmi alkotások kiadványban történő megjelentetése, amelyeken keresztül a fiatal nemzedék is minél több ismeretet szerezhet 1956 szellemiségéről. A pályázatot kiírók célja hogy további lehetőségekkel, elismerésekkel serkentse a fogyatékossággal élők alkotói kedvét.

2. A pályázók köre Kizárólag természetes személy nyújthat be pályaművet. A pályázat jeligés. A benyújtott pályaműveken csak egy, az alkotó által választott jelige és születési éve szerepelhet. Lezárt borítékon a jeligét, benne újra mellékelni kell a jeligét, az alkotó nevét, elérhetőségét. Online pályázásnál külön mellékletben kérjük megadni a jeligét, pályázó nevét, születési évét, címét, elérhetőségét, e-mail címét.

3. A pályázati időszak, a díjazás formája és mértéke Pályázni lehet novellával – maximum 4 oldal A/4 oldal terjedelemben, valamint verssel, versekkel is, maximum 50 sor terjedelemben. A beérkezett pályaművekből novella és vers kategóriában összesen 1 első (bruttó 20.000 Ft), 1 második (bruttó 15.000 Ft), 1 harmadik díjat (bruttó 10.000 Ft) adományoznak a kiírók. Ezen túl a Magyar Írószövetség, valamint a MÚOSZ Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztálya könyvjutalmakat ajánlott fel. A felhívás kiírója a döntéshozók számára  fenntartja azt a jogot, hogy több díjat javasolhat, a díjakat megoszthatja, vagy azokat nem adja ki. A beérkező pályamunkákat a kiírókból összehívott zsűri értékeli.

4. A pályaművek benyújtásának módja, helye és határideje • A pályaművek beadási határideje 2016. augusztus 31. • A pályamunkákat az alábbi módon lehet benyújtani: – postai úton nyomtatott formában, jeligével ellátva 2 példányban az alábbi címre kérjük megküldeni: Magyar Művelődési Társaság 2067 Szárliget, József Attila u. 18. – Online pályázás esetén a pályaműveket, a mellékletet az mmt98hu@gmail.com címre kérjük elküldeni Az eredményhirdetésre 2016. októberében kerül sor.

Szárliget, 2016. május 20.

Megszakítás