Figyelem!

Pető-módszer a Kárpát-medencei, határon túli magyar területeken

A budapesti székhelyű, világszerte nagy elismertségnek örvendő Pető Intézet (korábbi nevén Pető András Főiskola) Magyarország kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével 2014 óta szervezi a Kárpát-medencében a mozgássérült gyermekek és felnőttek konduktív fejlesztését, rehabilitációját.
A fejlesztő programot ez idáig három határon túli régióban, Kárpátalján, Erdélyben és Vajdaságban összesen 9 helyszínen valósították meg.
2017-ben a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a Pető Intézet Felvidéken is elkezdi munkáját, közvetlen partnere a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége lesz.
Kinek a számára javasoljuk, hogy keressenek meg minket? A térítésmentes fejlesztő kezelésekkel az idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült szlovákiai magyar gyermekeket és felnőtteket tudjuk segíteni.
Várjuk azon hat hónaposnál idősebb gyermekeket, akiket
a terhesség alatt, szülés közben vagy közvetlen utána központi idegrendszeri károsodás ért, és a következő kórképek alakulnak ki náluk
•    Diplégia (kétoldali bénulás)
•    hemiplégia (féloldali bénulás)
•    tetraparézis (a négy végtagot érintő bénulás)
•    ataxia (a mozgás koordinációjának a hiánya)
•    athatosis (a végtagok és a törzs kényszerű, rigid, facsaró jellegű mozgása)
•    spina-bifida (gerinchasadék)

Felnőtt konduktív fejlesztést-rehabilitációt kínálunk korhatár nélkül azon felnőtt korúak részére, akiknek panaszait az alábbi a neurológiai kórképek okozzák:
•    CP (Cerebral palsy) Little-kór vagy újszülöttkori agysérülés, agyi bénulás
•    Sclerosis multiplex
•    Parkinson-kór
•    Stroke
•    Koponyasérülés utáni állapotok
A Felvidéken a 3 hetes intenzív konduktív pedagógiai fejlesztő, rehabilitációs programnak Komárom (2017. május 8-26-ig) és a Tornalja melletti Méhi község (2017. június 12-30-ig) ad helyet.
Az intenzív, három héten keresztül tartó, a betegek számára térítésmentes, fejlesztő, rehabilitációs kezelésben az intézet szakemberei által végzett állapotfelmérést követően részesülhetnek a gyermekek és felnőttek is.
Az egynapos rendelés, tanácsadás és állapotfelmérés időpontjai és helyszíne:
Komárom: 2017. április 27.
Helyszín: Felvidéki Magyar Pedagógusok Háza, Fürdő utca (Kúpeľná) 6.
9,00 órától
Tornalja – Méhi: 2017. április 28.
Helyszín: Alapiskola, Méhi 9,00 órától
Az állapotfelmérésre az SZMPSZ honlapján (www.szmpsz.sk) található elektronikus jelentkezési lapot kitöltve jelentkezhetnek be.
Határidő: 2017. április 20.  
A jelentkezési lap és a további részletek a honlap kiemelt híreiben találhatók. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk, és az állapotfelmérésre meghívást küldünk.
További kérdéseiket a következő elérhetőségeken tehetik fel:  
Telefon: +421 035 7714755
Mobil: +421 907 111 455
E-mail: irodavezeto@szmpsz.sk

Jókai Tibor s.k.                        Csuka Pál s.k.
SZMPSZ     A Kárpát-medencei határon túli magyarok konduktív fejlesztéséért program vezetője

Megszakítás