Figyelem!

Megalakult a Speciális Fejlesztő Szakmák Országos Társulása

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Alapszabálya értelmében megalakult és munkához látott a speciális fejlesztőmunkát végző szlovákiai magyar szakembereket tömörítő és munkájukat segítő társulás. Tevékenységük hiánypótló, korábban ilyen jellegű szakmai kezdeményezés nem volt.
A szervezet célja a speciális fejlesztőmunkát végző szakmai közösség összefogása, szakmai koordinálása és érdekképviselete.
Fejlesztő pedagógusok, gyógymasszőrök, gyógypedagógusok, gyógytornászok, konduktorok, logopédusok, mentálhigiénés szakemberek, pszichológusok, speciális pedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok és egyéb fejlesztő szakemberek jelentkezését várják. A társulás feladatai közé tartozik továbbképzések, konferenciák, szakmai napok szervezése. Lehetőség nyílik szakmai műhelyekben való tapasztalatcserére és együttműködésre.
Barthalos Réka, a társulás életre hívója és elnöke szerint nagy szükség van a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésével kapcsolatos szakmai eszmecserére és véleménynyilvánításra. Többek között erre is lehetőségük nyílik a csatlakozó szakembereknek.
A jelentkezési lap és további részleteket az alábbi linken találhatók:
http://szmpsz.sk/felhivas-specialis-fejleszto-szakmak-orszagos-tarsulasa/

Megszakítás