Figyelem!

Erzsike, Isten veled!

poganyerzsebet Nehéz elfogadni a visszafordíthatatlant – hogy a lét és nemlét mezsgyéjét átlépve nincs visszaút. 

Sok-sok éve ismertük egymást – egy városban nőttünk fel, Erzsike nővére, aki az idősebb testvér szerepéből a három elárvult testvérének felnevelője lett, Karola, osztálytársam volt.

Akkor találkoztunk újra, amikor két kisgyermek édesanyjaként nekivágott az egyetemi tanulmányainak.

Kitartása, munkabírása szinte nem ismert határokat. Együtt dolgoztunk az Együttélésben, aztán Magyarországon folytatta a munkát, Csoóri Sándor, Csóti György és Dobos László munkatársaként.

Mikor a Magyarok Világszövetségében tovább nem találta a helyét, hazajött, hisz itt sem voltunk bövében az elkötelezett, tenniakaró emberekben… Nevéhez kötődik a SZAKC megalakítása. a felvidék.ma hírportál elindítása. Munkájáért több elismerést kapott, 2015-ben a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.

Szociális érzékenységét gyerekkorából hozta magával – korán került árvaságra, s azt tapasztalta, hogy a szülővárosa közössége nem engedte el a bajbajutott ember kezét.

Elkötelezett tagja volt a Carissimi kuratóriumának, soha ki nem fogyott a javaslatokból, ötletekböl, mit lehetne és kelllene tenni azoknak a családoknak az érdekében, akik segítség híján nehezen birkóznak a rájuk zúduló napi teherrel. Így hívta életre a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálatot is, hisz a bajban nehéz más nyelven megfogalmazni azt, amit anyanyelven is nehéz kimondani…

Hitte, hogy „figyelnünk kell egymásra, és kötelességünk segíteni az elesettek gondjain…”

Hiányát sokáig érezni fogjuk.

A Carissimi nevében: Bauer Edit

Megszakítás