Figyelem!

Covidka, a koronás vírus

Covidka a csúnya nevű SARS család legifjabb csemetéje volt. Még a testvérei is lenézték, mert valljuk be, Covidka hitvány egy vírusgyerek volt. Nem olyan életerős, mint a testvérei, akik közül nem egy okozott már komoly galibát a világban. Elég volt eltüsszenteni magukat, hogy az emberek megrémüljenek, és fejvesztve meneküljenek karanténba. Covidka példaképe HáegyeNegy volt (mit csináljunk, ha a tudósok ilyen fantáziátlan fickók, versenyeznek egymással, hogy ki tud hülyébb nevet kitalálni), aki egyszer megbénította a fél világot. Most is valahol rémisztgeti az embereket.

Büszkék is voltak a SARS szülők a csemetéikre, csak éppen Covidkával nem voltak kibékülve. Mondogatták is neki, olyan kis hitványka vagy, hogy még egy rendes járványt se leszel képes kirobbantani.

Ott éltek ők egy barlang mélyén, denevérek között. Covidkának a denevérgyerekek voltak a játszópajtásai, mivel a testvérei nem akartak vele játszani. Egy napon aztán gondolt egyet Covidka, felpattant az egyik denevérgyerek hátára, és meg se álltak a legközelebbi laboratóriumig. Covidka illedelmesen bekopogott, és arra kérte a tudós bácsit, aki ajtót nyitott, hogy csináljon neki olyan helyre koronát, mint a király csávóknak van. Tudós bácsi megvakarta a füle tövét, hogy mégis hogyan, meg veszélyes, de aztán látta, hogy Covidka elég nyamvadtka egy vírus, nem lehet veszélyes, és végül is mért ne, lehet vele villogni a haverok előtt, hogy én ezt is tudom. Talán még egy helyes tudóslány is felfigyel rá.

Tudós bácsi tehát hosszú hónapok megfeszített munkájával koronát szerkesztett Covidka fejére. Covidka, mikor meglátta a remekművet, örömében felsikított, és órákig illegette magát a tükör előtt. Arra gondolt, hogy a testvérkéinek bezzeg nincs ilyen gyönyörű koronájuk, még HáegyeNegynek se. Aztán egy éjszaka, mikor mindenki aludt, megszökött a laboratóriumból.

Folyt köv…

Sztakó Zsolt

Megszakítás