Figyelem!

Mi a Carissimi?

Jótékonysági alapunkat a Pozsonyi Kerületi Hivatal 2002 augusztusában jegyezte be. Segíteni szeretnénk sérült és egészségkárosodott gyermekeket nevelő családoknak súlyos gondjaik leküzdésében. A szülők és a pedagógusok munkáját szakirodalommal és előadások szervezésével is támogatjuk.

Felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élő emberek nehézségeire, a külső és belső akadályokra, amelyekkel meg kell küzdeniük, s megpróbálkozunk ezeknek az akadályoknak az elhárításával. Carissimi – Esély fogyatékos és egészségkárosodott embereknek címmel magyar nyelvű ismeretterjesztő kéthavi lapot jelentetünk meg.

kislanyEgyüttműködünk különféle szlovákiai és magyarországi szakmai szervezetekkel, szakemberekkel. Jó kapcsolatot alakítottunk ki a budapesti Bliss Alapítvány, De Jure Alapítvány, Kézen Fogva Alapítvány és az ÉFOÉSZ balassagyarmati Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület munkatársaival, a Selye János Egyetem és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatóival, a Petőfi Irodalmi Múzeum múzeumpedagógusaival. Tagja vagyunk a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának, és 2013-ban csatlakoztunk a Kárpát-medencei Családlánchoz. A Családláncot a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) a budapesti Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve alakította meg azzal a céllal, hogy felkutassa és összefogja a határon túli magyarlakta területeken a családdal foglalkozó civil szervezeteket.

Mindenkinek a segítségét szívesen fogadjuk, és a támogatásokat köszönjük.

A Carissimi alapszabálya

További elérhetőségeink

Štatút

 

Megszakítás